must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

5, 7 millioner kroner til ny sjøfartsutstilling

Svært takknemlige direktører mottok gaver fra Klosters legat og Inge Stenslands stiftelse tirsdag.

Klosters legat og Inge Steenslands stiftelse gir henholdsvis 3 millioner kroner og 2,7 millioner kroner i støtte til Museum Stavangers nye utstilling om Stavangers sjøfartshistorie på Stavanger maritime museum.

Gavene fra Klosters legat og Inge Steenslands stiftelse viser at de ser verdien av å få på plass en ny byhistorisk utstilling ved Stavanger maritime museum og at dette vil gi et unikt utgangspunkt for å formidle Stavangers og regionens sjøfartshistorie. Rederinæring, skipsbygging og den maritime næringens betydning for samfunnsbygging gjennom tidene skal ha en viktig plass i utstillingen.

- Museene og den økende kulturturismen spiller en sentral rolle i både kultur og næringsutvikling, derfor er realiseringen av nye byhistoriske utstillinger ved Stavanger maritime museum en milepæl i arbeidet med å ivareta og formidle byens kulturarv frem mot det store byjubileet i 2025. Sjøfartshistorien er en viktig del av Stavangers historie, og det er fantastisk å oppleve en slik støtte fra både Inge Stenslands stiftelse og Klosters legat. Nå krysser vi fingrene for at også staten kommer på banen med sin andel i statsbudsjettet i oktober, sier administrerende direktør Siri Aavitsland.

Avdelingsdirektør for sjøfart og industri, Bitten Bakke, er svært takknemlig for de solide gavene.

- Det er ekstra gledelig at Klosters legat og Inge Stenslands stiftelse støtter formidlingen av regionens unike sjøfartshistorie gjennom sin rause gave til å fornye de mer enn 30 år gamle utstillingene ved Stavanger maritime museum. Jeg er sikker på at moderne og interaktive utstillinger vil glede, spre kunnskap og begeistre både lokalbefolkningen og turister, sier hun.

Helge Byhre fra Klosters legat forklarer:

- I 100 år har Klosters legat delt ut midler til prosjekter i Stavanger som støtter og fremmer veldedige tiltak, kultur eller utdannelse. Vi ønsket å markere legatets 100-års jubileum ved å gi en større gave til noe vi mener er viktig for byen. Denne utstillingen om Stavangers sjøfartshistorie treffer hjertet av Klosters legat som ble grunnlagt med det formål å særlig støtte sjømannsstanden. Vi gleder oss til å se resultatet, sier Helge Byhre Sirevaag.

- For Inge Steenslands stiftelse er det en glede å bidra til et så godt formål som Stavanger maritime museum. Vi ser frem til den nye utstillingen og er glade for å kunne støtte det maritimt historiske miljøet i Stavanger. Stiftelsen har tidligere støttet Museum Stavanger ved en rekke anledninger. Vi er imponert over den entusiasme og engasjement som ledelsen viser og ser frem til fortsatt godt samarbeid, sier Melanie Steensland Gotteberg.