must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Ledig stilling som avdelingsdirektør

Vi har en ledig stilling som avdelingsdirektør for avdeling for kultur-, sjøfart- og industrihistorie.

Vil du være med å lede og utvikle et av landets viktigste regionale museer? Museum Stavanger (MUST) søker avdelingsdirektør som kan utvikle en ny avdeling som er sammenslått av tidligere avdeling for kulturhistorie og avdeling for sjøfart- og industri.

Avdelingen bevarer, forsker på og formidler flere spennende fagfelt innen den rike kulturhistorien. Avdelingsdirektøren vil få ansvar for: Stavanger maritime museum, herunder kulturminner under vann i Rogaland, Norsk hermetikkmuseum, Norsk barnemuseum og byhistoriske utstillinger ved Stavanger museum, Norsk grafisk museum, Ledaal, Breidablikk, Utstein kloster og Stavanger skolemuseum.

MUST er et unikt museum i nasjonal sammenheng, med en faglig bredde innenfor kunst, naturhistorie, kultur-, sjøfart- og industrihistorie og bygningsvern.

Museum Stavanger er inne i en spennende utvikling, hvor flere av museets anlegg og utstillinger skal fornyes i løpet av de nærmeste år. Nytt Norsk grafisk museum ferdigstilles høsten 2020 og nylig ble «Akropolisvisjonen» igangsatt i samarbeid med Rogaland teater.

Vi søker en leder med erfaring og faglig innsikt som kan være med å utvikle museene og fornye program og profil i tråd med MUST sin strategi, mål og visjoner.

Vi trenger en erfaren, nytenkende og målrettet leder med høy gjennomføringsevne som kan motivere, se de ansatte og skape gode samarbeidsrelasjoner på tvers av seksjoner og fag. Du må være fleksibel, kreativ og initiativrik, ha evne til å delegere og ha kapasitet til å håndtere flere parallelle arbeidsoppgaver.

Kvalifikasjoner

- Relevant høyere utdannelse og ledererfaring, fortrinnsvis fra museum eller kultursektoren.

- Gode samarbeidsevner, evne til å engasjere og motivere medarbeidere

- Gjennomføringskraft og evne til å være nytenkende og strategisk.

- Forståelse for og erfaring med planlegging, personalledelse og økonomistyring.

- Inneha gode språkkunnskaper og man må beherske et skandinavisk språk muntlig og skriftlig.

- Personlige egenskaper vil bli vektlagt.

- Godt arbeidsmiljø med brett sammensatt kompetanse og erfaring.

- Positive og engasjerte medarbeidere med stor interesse for sine fagområder.

- Varierte og utfordrende arbeidsoppgaver.

- Lønn etter avtale.

- Stilling i en IA-virksomhet.

- Medlemskap i KLP.

Det legges vekt på samarbeid og erfaringsutveksling på tvers av fagområdene i MUST. Avdelingsdirektøren går inn museets ledergruppe og rapporterer til administrerende direktør.

Søknaden må inneholde

- Søknadsbrev.

- CV.

- Relevante vitnemål, referanser og attester.

For mer informasjon kontakt administrerende direktør Siri Aavitsland på mobil 913 29 729.

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes innen 25.august 2019 via finn.no.

Tiltredelse 1. januar 2020.