must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Wyvern får tilbake originalinventar

Bamble kommune overrekker tåkelur og klinometer fra 1987

Museumsfartøyet «Wyvern» ankommer sitt opprinnelsessted Croftholmen, Stathelle, 7. august 2019 for å hente den originale tåkeluren og klinometeret (krengningsmåleren), som var ombord da den ble bygget av Thor Martin Jenssen, Porsgrunn i 1897.

Det var Frederic Croft som bestilte skøyta, som ble tegnet av Colin Archer.

Etter noen år i Crofts eie fulgte en tilværelse som bruksbåt og lystseiler. Wyvern ble ført fra Ibiza til Stavanger i 1978, hvor hun med stor hjelp av lokale redningsmenn og representanter i oljeindustrien ble restaurert og overlevert Stavanger sjøfartsmuseum i 1984.

Gjennom hele perioden som museumsfartøy har "Wyvern" manglet tåkeluren og klinometeret. Disse gjenstandene var en del av et dødsbo Bamble kommune kjøpte, og kommunen bestemte at dette skulle tilbake til «Wyvern» hvor det hører hjemme.

«Wyvern» ankommer Croftholmen 7. august for på hente gjenstandene, etter å ha fullført regattaen «Tall Ship Race».

Gjenstandene blir overlevert av ordføreren i Bamble ved et enkelt arrangement på Croftholmen.