acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Appelsinbåten

Ta hys!

14. des. 2019 KL. 14:00 - 14:15

appelsinbåten2.jpg#asset:7046

Stå klar på Strandkaien lørdag 14. desember klokken 14!

Da kommer Appelsinbåtnissen ut på dekket av M/S Rogaland og kaster appelsiner ned til dem som står på kaien. Det spilles opp med juletoner og mens du venter på at nissen skal dukke opp, kan du kan varme deg på gløgg som serveres gratis på kaien.


Julebåten kommer tilbake

julebåtenistavanger.jpg#asset:7044

Stavangerfjord var skipet som i 46 seilte med passasjerer, post og varer mellom Stavanger og New York i Amerika. På folkemunne var navnet "amerikabåten", og når den kom seilende inn i Vågen etter sin siste seilas over Atlanterhavet ble den møtt som "julebåten". Noen unger ga den enda et navn: Appelsinbåten, fordi når båten kom siste gang før jul, hadde den nisse om bord som kastet appelsiner ned til folk som ventet og tok imot skipet på kaien. Stavangerfjord finnes ikke i dag, men museet ønsker å bringe videre minnet om skipet, tradisjonene og fortellingene som oppstod i kjølvannet. Appelsinbåten blir levende igjen når vi går om bord i et annet flott veteranskip: MS Rogaland. Stavanger maritime museum ønsker å formidle minnet om en nesten glemt førjulstradisjon: Stavangerfjords ankomst før jul. I mange, mange år var dette et viktig tegn på at høytiden nærmet seg, det var stas for ungene og glede for de voksne.


Samarbeid
Arrangementet lørdag 14. desember er et samarbeid mellom flere aktører. Stavanger maritime museum, Stiftelsen Veteranskipet MS Rogaland og uvurderlig støtte fra Germann Vervik Eft., som også i år stiller med kassevis av appelsiner.

bilde-3.JPG#asset:7045

Åpen båt
M/S Rogaland inviterer til åpen båt med hyggelig kafé, salg av risgrøt og vafler mellom klokken 14 og 16.