Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Fiskekonkurranse

Prøv lykken i Vågen

13. mai 2017 KL. 13:00 - 15:00

All fisk som kommer på kroken, fra startsignalet går klokken 13 til konkurransen avsluttes klokken 15, er med i konkurransen. Arrangementet er lagt opp som et drop-in-arrangement. På den måten kan den tålmodige fisker holde stand så lenge konkurransen pågår, mens det for andre kanskje er nok med et par kast for å friste lykken. Du velger selv hvor lenge du ønsker å delta, to timer, en time eller bare noen minutter.  

Fiskekonkurranse i Vågen
Nydelig sommervær og glade fiskere på flytebryggene. Foto: L. A. Aadahl 

DIPLOM TIL ALLE
Stavanger maritime museum stiller med enkelt fiskeutstyr, godt agn og redningsvester. Dersom du vil unngå venting på lån av utstyr, anbefaler vi at du tar med egen fiskestang. Arrangementet er gratis og alle deltakere får diplom for innsatsen. Hvem får den tyngste fisken? Den lengste? Den rareste? Hvem får flest? Det gis ut tre premier: For høyeste antall fisk, største og minste fisk målt i vekt. 

FISKENS INDRE FORTELLER 
Fiskekonkurransen er et samarbeid mellom Stavanger museum- naturhistorie og Stavanger maritime museum. En biolog fra Stavanger museum er derfor også med oss. Hun har med seg litt ekstra spennende fangst fra rogalandskysten, blant annet svarthå, hågjel, skate, knurr og havmus. Hun viser, forteller og avslører ting du ikke visste om fisk, og sammen med henne kan du også selv dissekere og utforske de spesielle fiskeartene. Kanskje finner du ut hva fisken spiste til middag før den havnet på kroken? Vinnerne kontaktes umiddelbart etter konkurransens slutt og offentliggjøres på våre nettsider og via sosiale medier.  

JEGER- OG FISKEFORENINGEN
Nytt av året er at vi har fått med oss Stavanger og Rogaland jeger- og fiskeforening som ikke bare stiller med sin ekspertise, men har også med fiskeutstyr til utlån.

STED:  Strandkaien, nær Fisketorget og flytebryggene. 

TIDSPUNKT:  13. mai kl. 13-15. All registrert fangst innenfor disse to timene er med i konkurransen.  Arrangementet er gratis. Museet låner ut redningsvester. 

Vinneren av største fisk 2016 - Emily
Fjorårets vinner av kategorien "størst fisk" var Emily med sin steinbit (!) på 1,5 kg! Klarer du å slå den? Foto: K. V. Cranner