must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Innpakket natur og teknologi på boks

12. sep. 2019 KL. 18:00 - 19:30

Torsdag på museet: Innpakket natur og teknologi på boks

Professor i miljøhistorie Finn Arne Jørgensen utforsker i dette foredraget hvordan natur og teknologi ble brukt i markedsføring og merkevarebygging i hermetikkindustrien på begynnelsen av 1900-tallet.

september_foto-norsk-hermetikkmuseum-must.jpg#asset:8780

På de velkjente iddisane - hermetikkboksetikettene - spilte dyr, landskap og teknologier en viktig rolle som motiv, på måter som kan fortelle oss noe om både innhold, opphav og målgruppe for hermetikkboksene.

Foredraget setter forholdet mellom hermetikkbokser, naturbilder og teknologi inn i en større historisk kontekst om hvordan natur ble noe som symboliserte kvalitet i forbrukervarer på 1900-tallet.