Skipsvrak spesial!

Forskningsdagene 2017

01. okt. 2017 KL. 11:00 - 16:00

I forbindelse med forskningsdagene arrangerer Stavanger maritime museum sammen med Statoil en presentasjon av et nyfunnet krigsvrak i Boknafjorden. Det blir foredrag på fire språk.

Kl. 11                                                           Foredrag på norsk

Kl. 12                                                           Foredrag på polsk

Kl. 13                                                           Foredrag på engelsk

Kl. 14                                                           Foredrag på Italiensk

Kl. 15                                                           Bonusforedrag på norsk dersom interesse

Arkeologene Arild S. Vivås, Edgar Wróblewski og Massimiliano Ditta ved Stavanger maritime museum vil fortelle litt om hvordan de gikk frem å identifisere vraket, og presentere det for publikum i 3D. Videre vil arkeologene fortelle historien rundt senkningen av skipet, som er en spennende reise ned til over 500 meters dyp, og et dramatisk forlis hvor en av de mest kjente ubåtene i 2. verdenskrig spiller en sentral rolle.

Odd Arne Lillebø fra Statoils deltar også. Han vil presentere hvordan Statoil jobbet da de kartla av bunnforhold og trasé i forbindelse med Johan Sverdrup utbyggingen.

Gratis inngang!