acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Avlyst: Appelsinbåten

12. des. 2020 KL. 12:00 - 16:00

Stå klar på Strandkaien når nissen kaster appelsiner fra dekket på M/S Rogaland. Hyggelig førjulskafé på veteranskipet fra klokken 12.00 til 16.00. Vil du ta imot appelsin fra nissen, må du stå på kaien klokken 14.00 presis!

Julebåten kommer tilbake

Stavangerfjord var skipet som i 46 seilte med passasjerer, post og varer mellom Stavanger og New York i Amerika. På folkemunne var navnet "amerikabåten", og når den kom seilende inn i Vågen etter sin siste seilas over Atlanterhavet ble den møtt som "julebåten". Noen unger ga den enda et navn: Appelsinbåten, fordi når båten kom siste gang før jul, hadde den nisse om bord som kastet appelsiner ned til folk som ventet og tok imot skipet på kaien. Stavangerfjord finnes ikke i dag, men museet ønsker å bringe videre minnet om skipet, tradisjonene og fortellingene som oppstod i kjølvannet. Appelsinbåten blir levende igjen når vi går om bord i et annet flott veteranskip: MS Rogaland. Stavanger maritime museum ønsker å formidle minnet om en nesten glemt førjulstradisjon: Stavangerfjords ankomst før jul. I mange, mange år var dette et viktig tegn på at høytiden nærmet seg, det var stas for ungene og glede for de voksne.

appelsinbåten2.jpg#asset:7046